logo

A fost lansat platforma mcloud.gov.md


https://www.ipn.md/index.php/ro/a-fost-lansat-platforma-mcloudgovmd-7967_1016960.html

Centrul de Guvernare Electronică (CGE), în parteneriat cu Centrul de Telecomunicaţii Speciale (CTS), a lansat resursa informaţională mcloud.gov.md, care urmează să devină o platforma tehnologică guvernamentală comună, implementată de către Guvern, transmite IPN.

Tehnologia Cloud oferă soluţia de reorganizare a structurii informaţionale a unei instituţii şi permite ca mai multe instituţii să folosească aplicaţii comune, stocate într-un centru de date unic, prin simpla conectare la Internet

Potrivit unui comunicat de presă al CGE, avantajele utilizării Tehnologiei Cloud este economisirea resurselor, eliminarea costurilor de mentenanţă, dar şi va permite creşterea calităţii managementului datelor şi creşterea securităţii informaţionale. La fel, utilizarea tehnologiei va permite livrarea de servicii de calitate pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Mai mult, banii economisiţi în acest mod pot fi cu uşurinţă reinvestiţi în perfecţionarea serviciilor existente şi generarea de servicii noi, aducând interacţiunea dintre instituţii şi cetăţeni la cel mai înalt grad de eficienţă şi calitate.