logo

15 persoane sunt cercetate într-un dosar de emitere ilegală a permiselor de conducere


https://www.ipn.md/index.php/ro/15-persoane-sunt-cercetate-intr-un-dosar-de-emitere-7967_1102757.html

Aproape un milion de lei au fost ridicați în urma perchezițiilor desfășurate joi în mai bine de zece localități din sudul țării într-un dosar privind emiterea frauduloasă a permiselor de conducere a autovehiculelor. Cincisprezece persoane sunt cercetate, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că permisele erau eliberate în unele cazuri și fără pregătire, admitere la examene ori susținerea lor. Iar printre beneficiarii erau și persoane care nu erau fizic prezente în Moldova în momentul emiterii permiselor de conducere.

După ce-și primeau banii (500-1000 euro, în funcție de categoria auto sau urgență), directorii și angajații școlilor auto vizate introduceau ilicit în sistemele informaționale datele viitorilor deținători ai permiselor auto fraudate, care ulterior își primeau pachetul de documente pentru obținerea lor fără să fi frecventat orele teoretice sau practice.

În peste zece localități din trei raioane din sudul republicii au fost organizate percheziții la școli auto, subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice și domiciliile figuranților. Au fost ridicați circa 1 000 000 de lei, două arme și peste 300 de cartușe deținute ilegal, peste 10 telefoane mobile, înscrisuri de ciornă și zeci de certificate de absolvire și acte falsificate privind școlarizarea cursanților școlilor.