Administratorul „Aventura Park” din Chișinău, Ștefan Macar, și avocatul său solicită anularea unei licitații anunțate de „Moldexpo” pentru evacuarea și demontarea echipamentelor din parc. Aceștia afirmă că măsura este ilegală și că o vor contesta în judecată, litigiul privind terenul fiind încă pe rol, transmite IPN.
„Șefa Moldexpo a anunțat public o licitație pentru demontarea parcului, contra sumei de un milion de lei. Este o măsură abuzivă, întrucât cauza se află în instanță și nu poate fi evacuat nimic”, a declarat avocata Olga Iovu în cadrul conferinței de presă, susținută la IPN.
Avocata a precizat că deja a fost depusă o cerere de interzicere a ridicării utilajelor, o ședință de judecată fiind preconizată chiar pentru azi. Olga Iovu subliniază că Moldexpo nu are temei legal să organizeze licitația.
„Suntem nevoiți să avertizăm că orice agent economic care va participa la această licitație riscă să fie denunțat penal”, a declarat avocata. Potrivit acesteia, nu există în țară firme specializate care să demonteze astfel de echipamente fără a le deteriora și că orice intervenție ar aduce prejudicii enorme companiei.
Avocata șefului „Aventura Park” a dat asigurări că utilajele sunt în stare bună, funcționale și reparate, respectiv afirmațiile lansate de „Moldexpo” privind starea echipamentului ar fi nefondate. Olga Iovu a prezentat, la conferință, facturi care ar demonstra că firma a achitat chiria la timp, după vechile tarife de 17,44 lei pe metru pătrat.
„Aventura Park a plătit constant toate sumele. Acuzațiile că ar avea datorii sunt simple insinuări. Nu putem înțelege cum s-a ajuns de la 17 lei la aproape 1000 de lei per metru pătrat”, a adăugat avocata.
Potrivit avocatei, suma cerută pentru chirie nu este justificată logic și nici întemeiată legal. Ea a atras atenția că, în aceste condiții, activitatea agentului economic devine nesustenabilă, iar dezvoltarea afacerii este imposibilă.
Olga Iovu a subliniat că investițiile la „Aventura Park” au depășit 1,2 milioane de lei doar pentru salarizarea angajaților și a adăugat că o parte din echipamente au fost vandalizate, iar autoritățile nu au intervenit.
„Copiii au nevoie de un spațiu plăcut și sigur pentru joacă și dezvoltare, nu de cât mai multe corturi cu fast-food, care apar unul după altul în acestă zonă”, a conchis avocata parcului de distracții.
Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.
📢 IPN este și pe Google News. Abonați-vă!