Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Print Send by email
15:10, 20 Sep 2017

Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Șefa unei grădinițe din capitală a fost reținută de procurori și ofițerii CNA într-un dosar de corupție. Directoarea este bănuită că ar fi pretins și primit 1800 de lei de la părinții unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniță. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și se va afla, în această perioadă, în custodia Poliției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, denunțătorul a spus că în cadrul discuției cu metodista și directoarea grădiniței, i s-a dat de înțeles că pentru înscrierea copilului la grădiniță va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica cât anume. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniță, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce copilul a fost înscris în una din grupe, mama a fost telefonată din nou de metodista instituției, care i-ar fi spus că suma e prea mică și că mai trebuie 1000 de lei.

La 13 septembrie, reprezentanții grădiniței i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului: unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociația părintească”, iar altul în sumă de 350 lei –  „cotizație de membru al asociației” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directoarea grădiniței a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitați la bancă, conform ordinului de încasare, în numerar la grădiniță.

Astăzi, șefa grădiniței a fost reținută la locul de muncă și escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Legislația în vigoare prevede până la zece ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracțiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere.

CNA îndeamnă persoanele care sunt forțate să plătească anumite taxe ilegale în școli sau grădinițe să vină la CNA să depună o plângere.

15:10, 20 Sep 2017

Alte știri

05 September 2017
RSS
Prea puține fructe și prea multe făinoase sunt în meniurile elevilor, CSP Numărul liceenilor înmatriculați scade
free
04 September 2017
Termoelectrica anunță rezultatele campaniei „Achiți iarna – fii răsplătit vara”
free
Ghid pentru dezvoltarea relațiilor prietenoase dintre părinți și grădiniță
Consilieri socialiști: La reparația străzilor se folosesc materiale necalitative Fără apă la robinet
free
Crengile din curțile de bloc au fost evacuate
free
Deflagrație la Fălești. Un copil a murit, iar o femeie este grav rănită
free
02 September 2017
Prețul unor legume crește la piață
free
Restricții de circulație în capitală
free
Sistări de apă în sectorul Botanica
free
01 September 2017
Un apartament a luat foc în capitală. 45 de metri pătrați au fost afectați
free
Cine mănâncă gratuit la școală
free
Două rute de troleibuz își reiau activitatea
free
31 August 2017
Situația limbii române în stânga Nistrului rămâne problematică, Promo-LEX
free
30 August 2017
Lipsă de cvorum la ședința CMC Făleștenii vor bea apă din Prut
29 August 2017
Încă în trei localități vor avea loc alegeri noi Biblioteca „Ion Creangă” are „față” nouă
free
28 August 2017
Municipalitatea va amenaja zece terenuri de joacă și un teren de fitness

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Conferințe IPN [HD] |O nouă minciună de la Publika TV despre David Davitean.Conferințe IPN [HD] | Veteranii de război condamnă acțiunile protestatrilor.
Vezi toate
banner creditex