Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Print Send by email
15:10, 20 Sep 2017

Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Șefa unei grădinițe din capitală a fost reținută de procurori și ofițerii CNA într-un dosar de corupție. Directoarea este bănuită că ar fi pretins și primit 1800 de lei de la părinții unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniță. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și se va afla, în această perioadă, în custodia Poliției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, denunțătorul a spus că în cadrul discuției cu metodista și directoarea grădiniței, i s-a dat de înțeles că pentru înscrierea copilului la grădiniță va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica cât anume. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniță, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce copilul a fost înscris în una din grupe, mama a fost telefonată din nou de metodista instituției, care i-ar fi spus că suma e prea mică și că mai trebuie 1000 de lei.

La 13 septembrie, reprezentanții grădiniței i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului: unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociația părintească”, iar altul în sumă de 350 lei –  „cotizație de membru al asociației” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directoarea grădiniței a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitați la bancă, conform ordinului de încasare, în numerar la grădiniță.

Astăzi, șefa grădiniței a fost reținută la locul de muncă și escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Legislația în vigoare prevede până la zece ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracțiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere.

CNA îndeamnă persoanele care sunt forțate să plătească anumite taxe ilegale în școli sau grădinițe să vină la CNA să depună o plângere.

15:10, 20 Sep 2017

Alte știri

14 Aprilie 2017
RSS
În orașul Sângera pe 21 mai va avea loc un referendum local
free
Primarul de Chișinău va putea să-și formeze propriul cabinet
free
12 Aprilie 2017
În 13 blocuri din capitală au fost deja instalate apometre cu citire la distanță
free
În capitală au fost amenajate platourile cu produse de Paști
free
11 Aprilie 2017
Șoferi și mecanici amendați pentru exploatarea transportului public cu abateri tehnice Câte 100 de lei ajutor material pentru pensionari către sărbătorile de Paști
free
Reacția Kaufland la declarațiile socialiștilor cu privire la defrișări
free
10 Aprilie 2017
Un incendiu în raionul Glodeni a luat viața unui bebeluș și a mamei sale
free
Pe mai multe străzi din capitală va fi sistată apa
free
Sute de polițiști vor fi mobilizați de Paști
free
Colectivul „Apă-Canal Chișinău” își ia rămas bun de la Nicolai Vetrogon
free
08 Aprilie 2017
Trafic îngreunat în capitală din cauza unui marș automobilistic
free
07 Aprilie 2017
Centrul de Tineret și Sport din Nisporeni va fi reconstruit Investitori străini acuzați de implicare în scheme de corupție împreună cu municipalitatea
free
Pavajul tactil din centrul capitalei corespunde standardelor
free
06 Aprilie 2017
Chișinăuienii sunt îndemnați să participe la salubrizarea orașului
free
Vicepretorul de Buiucani, reținut de CNA
free
Drumul local Ungheni-Cetireni-Alexeevca va fi reparat Dorin Chirtoacă oferă detalii despre parcările cu plată
free
05 Aprilie 2017
Consilierii PSRM solicită convocarea de urgență a ședinței CMC

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Conferințe IPN [HD] |O nouă minciună de la Publika TV despre David Davitean.Conferințe IPN [HD] | Veteranii de război condamnă acțiunile protestatrilor.
Vezi toate
banner creditex