Municipalitatea a procurat aspiratoare pentru colectarea mecanizată a frunzelor
Print Send by email
10:39, 29 Oct 2018

Municipalitatea a procurat cinci aspiratoare și cinci remorci pentru colectarea mecanizată și transportarea frunzelor. În capitală urmează să ajungă și cinci tractoare multifuncționale. Informațiile au fost prezentate de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Șeful DGLCA a menționat că tehnica a costat 3,8 milioane de lei. Până acum, frunzele erau colectate manual. În medie, săptămânal, sunt efectuate în jur de 350 de rute către platforma de deșeuri Pruncul. Estimativ, lucrările vor fi încheiate către sfârșitul acestei săptămâni. Autoritățile și-au propus să instaleze pe teritoriul platformei o stație de compostare, care va deveni funcțională din 2019. Compostul va fi utilizat în parcurile și grădinile publice din Chișinău.

Ion Burdiumov a mai spus că este important ca oamenii să nu arunce alte deșeuri în grămezile de frunze. Unii obișnuiesc să ducă la platformele de colectare a deșeurilor chiar și electrocasnice, mobilă veche sau resturi de la materialele de construcție. Funcționarul a amintit că aceștia riscă amendă. La fel ca și agenții economici care nu-și onorează responsabilitatea de a salubriza spațiile din fața sediilor pe care le administrează.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex