Concurs privind reamenajarea Scuarului „George Coșbuc”
Print Send by email
13:44, 11 Oct 2018

Autoritățile publice locale lansează concursul pentru elaborarea concepției de proiect privind reamenajarea Scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare a capitalei, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că acest concurs se desfășoară în cadrul unui parteneriat trilateral între orașele Mannheim din Germania, Chișinău și Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”. Unul din obiectivele principale ale proiectului este dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante. Scopul final al proiectului este de a recrea spațiile publice din zonele defavorizate prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Vasile Efros a menționat că s-a discutat cu cetățenii care au spus cum vor să arate scuarul. În scuar urmează să fie instalat sistem de iluminare, sistem de irigare, urmează să fie plantat gazon și amenajate bănci, coșuri de gunoi etc. Anul acest urmează să fie finalizate toate formalitățile legate de documentație și licitație, iar în primăvara anului viitor vor fi lansate lucrările. Bugetul planificat pentru reamenajare este estimat la circa 800 de mii de lei.

Lucrările desemnate câștigătoare vor fi evaluate de către o comisie municipală, care va acorda patru categorii de premii, în valoare de până la trei mii lei. Termenul limită pentru prezentarea concepției de proiect este 31 octombrie, ora 16.00, pe adresa bd. Stefan cel Mare și Sfânt nr. 83, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex