Sterilizarea animalelor de companie, una din soluțiile problemei animalelor fără adăpost
Print Send by email
17:49, 18 Iul 2018

Problema animalelor fără adăpost din municipiul Chișinău poate fi rezolvată prin demararea procesului de sterilizare a animalelor de companie, pentru reducerea înmulțirii acestora, dar și elaborând un registru de evidență al animalelor de companie și a celor fără stăpân, pentru a le monitoriza permanent și a putea elabora soluții raportate la respectivele date. De această părere este șeful Secției amenajare și salubrizare Direcției Generale Locativ-Comunala și Amenajare, Vasile Efros, transmite IPN.

Potrivit lui Vasile Efros, este extrem de important și aprobarea unui unei noi Decizii privind gestionarea animalelor de companie și celor fără adăpost. Ultima aprobată de CMC în acest sens datează din 2001.

Șeful Secției susține că din 2016, datorită alocațiilor din bugetul municipal, s-a reușit implementarea programului municipal de sterilizare a animalelor de companie. Spre regret, în cadrul proiectului a participat doar o clinică veterinară și au fost sterilizate nu mai mult de 150 de animale, din 600 planificate. Într-un final, bani pentru continuarea proiectului nu s-au alocat și s-a renunțat la el.

Totodată, spune Vasile Efros, în bugetul pentru anul 2018 au fost prevăzute resurse financiare pentru amenajarea unor spații pentru plimbarea câinilor în mai multe zone ale capitalei, însă s-a considerat că nu e momentul oportun pentru amenajarea unor astfel de spații până nu există un Regulament clar.

Astfel, peste un milion de lei au fost redirecționați pentru dotarea unui centru de sterilizare. Tot acolo vor fi amenajate voliere pentru adăpostirea temporară a animalelor sterilizate, iar celelalte animale fără stăpân, agresive, vor sta o perioadă mai lungă pe teritoriul locației.

Vasile Efros mai spune că, actualmente, constatarea încălcării regulilor cu privire la animale este în sarcina ANSA.

Problemele animalelor fără adăpost în mediul urban au fost discutate astăzi, 18 iulie, în cadrul unei mese rotunde, organizată la inițiativa Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex