Cel de-al doilea copil din Florești intoxicat cu ciuperci, s-a stins la spital
Print Send by email
16:38, 16 Iul 2018

Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutățit. Informația a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

În seara zilei de 12 iulie, și fratele de patru ani al copilei a decedat intoxicat cu ciuperci, după câteva zile de comă. La spital a ajuns și mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chișinău. Tatăl copiilor a refuzat internarea pentru că se simțea mai bine.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Sfântă Treime”, Alina Siroșenco, a declarat că starea femeii este medie gravă, însă funcțiile organismului se restabilesc. Femeia este supusă continuu tratamentului, este conștientă, se poate deplasa și alimenta de sine stătător, dar încă nu se pot da prognoze privind externarea sa.

Patru membri ai unei familii din raionul Florești au ajuns la spital, acum o săptămână, după ce s-au intoxicat cu ciupercile pe care le-au cules din pădure.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul anului curent, au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicație cu ciuperci, cu implicarea a 39 bolnavi din Florești, Dondușeni, Orhei, Chișinău, dintre care șapte copii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex