Festivalul „La vatra plăcintelor” are loc duminică la Cigârleni
Print Send by email
07:13, 14 Iul 2018

Iubitorii de plăcinte sunt așteptați duminică, 15 iulie, în satul Cigârleni, raionul Ialoveni, la Festivalul bucatelor tradiționale „La vatra plăcintelor”. Evenimentul se va desfășura în curtea Casei de Cultură începând cu ora 13.00, transmite IPN.

Directoarea Casei de Cultură din satul Cigârleni, Diana Josu-Braniște, responsabilă de organizare, a menționat pentru IPN că în deschiderea festivalului va fi oficiat un serviciu divin de către preotul satului. Ulterior va avea loc o paradă a portului popular. Programul artistic include și evoluarea ansamblurilor etnofolclorice din zece localități ale raionului și hora satului. Invitata specială a festivalului este interpreta de muzică populară, Doina Arsene.

Diana Josu-Braniște afirmă că festivalul este un eveniment de promovare a tradițiilor etno-folclorice și culinare din localitățile raionului Ialoveni. Gospodinele vor găti acasă plăcinte de toate felurile și după diferite rețete, iar oaspeții festivalului vor putea gusta din ele, savurând și un pahar de vin adus de gospodarii satului. „Oaspeții sunt îndemnați să aibă chef de dans și poftă de mâncare”, a spus Diana Josu-Braniște.

Plăcintele și vinul se vor servi gratis. Gospodinele satului au fost îndemnate să gătească și alte bucate tradiționale moldovenești, pentru a surprinde oaspeții festivalului.

Festivalul bucatelor tradiționale „La vatra plăcintelor” este la a șaptea ediție.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex