Cele mai importante documente privind activitatea capitalei vor fi traduse în limba rusă
Print Send by email
17:35, 09 Iul 2018

O echipă de voluntari din cadrul Partidul Socialiștilor, începând cu 9 iulie, va asigura traducerea în limba rusă a celor mai importante documente și a altor informații relevante ce ține de municipalitate. Anunțul l-a făcut liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Consilierul a spus că măsura este întreprinsă în spiritul asigurării unui acces mai larg al locuitorilor capitalei la informația de interes public. Totodată, a menționat că este o necesitate obiectivă, ce reiese din discuțiile permanente cu locuitorii Chișinăului. Potrivit lui, aceștia atenționează constant asupra faptului că, necunoscând într-o măsură suficientă limba de stat, se confruntă cu grave probleme în relația cu municipalitatea sau atunci când doresc să se documenteze asupra unui sau altui subiect ce ține de activitatea Primăriei.

Ion Ceban a mai spus că nu este vorba de aspecte politice sau electorale, așa cum s-au grăbit unii în alegeri să interpreteze sensul inițiativei date. „Datoria noastră este să asigurăm tuturor cetățenilor accesul plenar la informații, indiferent de aspectele menționate. Și văzând că municipalitatea nu face nicio acțiune în acest sens, noi am decis să soluționăm problema respectivă cu forțele proprii”, a spus Ion Ceban.

Potrivit consilierului, în perspectiva pe termen scurt și mediu, se va identifica posibilitatea traducerii în limba engleză a site-ului Primăriei capitalei, pentru a asigura un acces la informație mai mare și celor de peste hotare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS