Sirenele vor fi pornite vineri în memoria victimelor deportărilor staliniste
Print Send by email
12:49, 05 Iul 2018

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță cetățenii că vineri, 6 iulie, începând cu ora 10.00, va porni sirenele sistemului automatizat de înștiințare centralizată, în semn de solidaritate cu victimele deportărilor staliniste, transmite IPN.

Ziua de 6 iulie este declarată zi de doliu național. În toate localitățile din țară drapelele de stat sunt coborâte în bernă, iar la ora 10.00 va fi păstrat un moment de reculegere.

Potrivit datelor Asociației foștilor deportați și deținuți politici, numărul celor deportați depășește 94,7 mii de persoane. Dintre care, în Republica Moldova mai sunt în viață 7680 de foști deportați, cu 450 mai puțini ca anul trecut. Sunt documentate trei valuri de deportări în masă: în iunie 1941, iulie 1949 și aprilie 1951.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex