Pe locul cafenelei Guguță poate fi construit un imobil cu 13 etaje
Print Send by email
16:53, 12 Iun 2018

Compania „Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc, poate privatiza terenul pe care actualmente se află cafeneaua Guguță. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău pe 7 iunie. Prin aceeași decizie, compania își menține dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Judecătorii au respins cererile Consiliului municipal Chișinău și Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, prin care se solicita interzicerea construcției, scrie Ziarul de Gardă în versiunea online, citată de IPN.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni de la data comunicării deciziei integrale.

În decembrie 2015, Judecătoria Centru a decis că Finpar Invest poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Decizia nu i-a satisfăcut atunci nici pe reprezentanții municipalității, care doreau interzicerea construcției în centrul istoric, nici pe reprezentanții companiei investitoare, care a cerut și dreptul de proprietate pe terenul adiacent, notează Ziarul de Gardă. În aprilie 2016, Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Judecătoriei Centru prin care a permis firmei „Finpar Invest” să construiască un hotel în locul cafenelei „Guguță” și a menținut decizia care nu a permis privatizarea terenului aferent. Decizia a fost atacată de Finpar la Curtea de Supremă de Justiție. După șase amânări, în iunie 2017, CSJ a luat decizia de a trimite dosarul la rejudecare. Astfel, pe marginea cazului urma să se expună, din nou, Curtea de Apel Chișinău.

Două luni mai târziu, Finpar Invest, a vândut cafeneaua „Guguță” firmei „Regata Imobiliare” SRL, care aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii. Firma „Regata Imobiliare” este și proprietara a două terenuri în sectorul Ciocana, municipiul Chișinău, pe care urmează a fi construită o zonă comercială care va găzdui inclusiv primul magazin Kaufland din Moldova.

Din 11 iunie 2018, Ceslav Ciuhrii este noul președinte al Federației de Tenis din Republica Moldova (FTM). Acesta a fost ales în funcția respectivă prin votul membrilor Biroului Federal al FTM.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Conferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentuluiConferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"
Vezi toate
banner creditex