Apă-Canal Chișinău începe reabilitarea colectorului menajer din strada București
Print Send by email
15:39, 12 Iun 2018

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” începe, în data de 14 iunie, reabilitarea colectorului menajer din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Circulația rutieră în zonă va fi sistată, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, în acest moment se intervine în perimetrul străzilor I. Pruncul, Sf. Andrei, Sfatul Țării. Pe strada I. Pruncul au fost instalate în jur de 90 m de colector menajer cu D-400mm și au fost montate trei cămine. Lucrările au început pe 21 mai.

Contractul pentru reabilitarea a 7 km de rețele de canalizare, în valoare de peste un milion de euro, este executat de către compania „Comalion LCA” SRL, oferta căreia a fost desemnată câștigătoare în urma unei licitații.

Contractul în cauză este parte a Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chișinău, în valoare totală de circa 61,8 mln euro, finanțat din sursele creditelor contractate de SA „Apă-Canal Chișinău”  de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și a grantului investițional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate (FIV UE).

Informațiile grafice privind reabilitarea rețelelor în cadrul Programului de Investiții pot fi vizualizate accesând pagina web a furnizorului: acc.md.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Embassy of Georgia in Chisinau

10 years since Russia’s Military Aggression and Occupation of Georgian Territories: Ways to Sustainable Peace and Security in Georgia

Serviciul de presă al CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a preluat, după reorganizare, atribuțiile a trei întreprinderi de stat

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Video șocant! Fărădelegi în instituția penitenciară nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai
Conferințe IPN [HD] | Opriți fărădelegile primarului de Drepcăuți Ioxa și complicilor săi!Conferințe IPN [HD] | Organele de politie sunt implicate în activității ilegale
Vezi toate
banner creditex