Lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost oprite
Print Send by email
11:45, 11 Iun 2018

Lucrările de demolare a clădirii Cinematografului „Gaudeamus” au fost oprite în această dimineață, 11 iunie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău informează că decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acțiunilor de protest organizate de un grup de cetățeni, nemulțumiți de demolarea clădirii, și în urma interpelării primarului ales, Andrei Năstase.

Edificiul din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată începând cu anul 2004. La solicitarea agentului economic, Primăria Chișinău a emis autorizație de desființare a construcției încă la 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanți ai societății civile. Pe 20 septembrie 2017, instanța a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizația de desființare a fost eliberată în mod legal. Pe 27 februarie 2018, Primăria a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul dat, pentru amplasarea unui complex rezidențial.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |,,Integrarea europeană în Constituție și în viață", dezbateri  IPNConferințe IPN [HD] | Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie redus tariful pentru energia termică în ChișinăuConferințe IPN [HD] | Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex