La sfârșit de iunie, la Tohatin va fi dată în exploatare rețeaua de apeduct reabilitată
Print Send by email
16:51, 08 Iun 2018

Lucrările de reabilitare a 1400 de metri de apeduct din comuna Tohatin sunt pe ultima sută de metri. În mai puțin de două săptămâni, se va efectua testarea hidraulică, spălarea și dezinfectarea conductelor. După care, va acea loc conectarea consumatorilor la rețeaua de apă, transmite IPN.

Lucrările au început la sfârșitul lunii aprilie și au decurs fără abateri de la program.
Acestea sunt efectuate de către compania „OCIDE Construccion” din Spania și prevăd montarea conductelor de apă din fontă ductilă cu diametrul de 250 mm, precum și din polietilenă cu diametre cuprinse între 25 și 225 mm.

Directorul general al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, a inspectat vineri, 8 iunie, șantierul. „Cel mai probabil, deja de la începutul lunii iulie, consumatorii vor avea servicii de apă și canalizare 24 din 24 de ore, la o presiune constantă”, a declarat Valeriu Meșca.

Apeductul din Tohatin datează din 1970 și nu mai făcea față uzurii și numărului mare de consumatori conectați.

Lucrările fac parte din Programul de reabilitare a190 km de rețele de alimentare cu apă și 7 km de rețele de canalizare în mun. Chișinău, finanțat din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), ale Băncii Europene de Investiții (BEI) și din grantul investițional oferit prin Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene (FIV).


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Conferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentuluiConferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"
Vezi toate
banner creditex