Furnizorul de apă solicită protejarea contoarelor de îngheț
Print Send by email
10:53, 13 Ian 2018

SA „Apă-Canal Chișinău” vine, în contextul temperaturilor scăzute, cu un apel către gestionarii fondului locativ și către consumatori să protejeze căminele de apometru (branșamentele) și subsolurile blocurilor contra înghețului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, stabilește că hotarul de delimitare a rețelelor în fondul locativ pentru rețelele de alimentare cu apă este peretele exterior al casei de locuit, iar pentru rețelele de canalizare – primul cămin de vizitare a racordului de canalizare.

Consumatorii, de comun acord cu gestionarii fondului locativ, sunt obligați să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecției și stării de curățenie a căminului de branșament, a contorului de apă la locul de montaj și a vanelor ce echipează branșamentul. În contextul în care meteorologii au anunțat înghețuri pentru acest sfârșit de săptămână, dar și pentru săptămână viitoare, „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă gestionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, rețelele interioare de canalizare și branșamentele.

Furnizorul protejează contoarele de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branșamentelor și a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul este foarte bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligați să păstreze aceste bunuri, mai ales în condițiile în care în următoarele zile se așteaptă temperaturi scăzute.

În cazul în care aceste condiții nu vor fi respectate, responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare, urmează să fie asumată de persoanele responsabile.


(1) comentarii
Вероника
16:13, 13 Ianuarie 2018

разграничительный пункт – место, в котором внутренние установки водоснабжения и/или канализации потребителя подключаются к публичной системе водоснабжения и/или канализации, или место, в котором имущество двух операторов разграничивается в зависимости от права собственности. Разграничительный пункт устанавливается в договоре о предоставлении публичной услуги водоснабжения и канализации. В индивидуальных жилых домах разграничительный пункт устанавливается у выхода из счетчика, который располагается в соединительном колодце, находящемся в пределах территории потребителя. Соединительный колодец является составной частью внутренней установки водоснабжения и принадлежит потребителю. В многоквартирных жилых домах разграничительный пункт устанавливается у выхода из счетчика, который располагается в подвале многоквартирного жилого дома, в соответствии с заключением об отводе, выданным оператором. Для канализационных сетей разграничительным пунктом является соединительный колодец подключения к публичной сети в направлении стока сточных вод; Статья 4. Основные понятия ЗАКОН Nr. 303 от 13.12.2013 о публичной услуге водоснабжения и канализации

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Conferințe IPN [HD] | Studiului național de audiență a mass-mediei (17.10 - 11.11 2018)Conferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2018
Vezi toate
Central European University
banner creditex