A fost semnat acordul de grant pentru izolarea termică a clădirilor din Chișinău
Print Send by email
17:57, 07 Dec 2017

Acordul de grant, în valoare de cinci milioane de euro, în cadrul proiectului privind eficiența energetică a clădirilor publice din Chișinău a fost semnat de către primarul general interimar Silvia Radu, la Londra.

Proiectul are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul oferit de BERD și BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităților municipale, citat de IPN, grantul este oferit prin fondul E5P – un instrument al Uniunii Europene prin intermediul căruia se susțin proiectele autorităților locale de îmbunătățire a eficienței energetice și a mediului.

În perioada 5 – 8 decembrie, Silvia Radu se află într-o vizită oficială în Londra, unde participă la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu și Eficiență Energetică din Estul Europei (E5P).

Consiliul municipal Chișinău a împuternicit-o joi, 7 decembrie, să negocieze unele aspecte ale contractului de împrumut BERD/BEI pentru proiectul de eficientă energetică. Se prevede că municipalitatea va întoarce împrumuturile în 17 tranșe semestriale după trei ani de la semnarea contractelor, cu rata dobânzii anuală egală cu cinci puncte procentuale, plus rata EURIBOR pentru șase luni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS