La piață a crescut prețul unor legume și fructe
Print Send by email
10:16, 09 Sep 2017

Prețul la majoritatea fructelor și legumelor care se vând la piață este în creștere față de săptămâna trecută. Roșiile costă 6 lei kilogramul și mai mult. Săptămâna trecută puteau fi cumpătate încă cu 5 lei. Roșiile roz și galbene costă 15 lei. Castraveții ajung la 10 lei kilogramul, preț în creștere cu 1 leu față de acum o săptămână. Pentru un kilogram de ardei și vinete cumpărătorii vor scoate din buzunare cel puțin 10 lei. Săptămâna trecută se vindeau cu 8-9 lei/kg, transmite IPN.

Prețul unui kilogram de gogoșari ajunge și la 22 de lei, în creștere față de săptămâna trecută când se vindeau cu 18 lei. Dovleceii se vând cu 10 lei/kg. Cartofii sunt la prețul de săptămâna trecută – 6 lei per kilogram. Și varza se vinde la prețul de acum o săptămână – 5 lei.

Verdeața s-a mai scumpit. Dacă săptămâna trecută legătura de pătrunjel, mărar și ceapă verde costa 4 lei și doar la unele tarabe se vindea 5 lei, astăzi 5 lei este cel mai mic preț. Toată vara acestea puteau fi cumpărate cu 2 lei.

Prunele pot fi cumpărate la prețul vechi de 8 lei/kg. Pepenele roșu și pepenele verde se vând cu 2 lei și, respectiv, 4 lei kilogramul. Coarnele se vând cu 18 lei. Acum o săptămână acestea puteau fi cumpărate la unele tarabe cu 15 lei kilogramul. Zmeura a ajuns 50 de lei kilogramul și este tot mai puțină la piață. Prețul unui kilogram de struguri este de 10 lei, același de acum două săptămâni.

La piața pot fi cumpărate și căpșune, cu 40-65 de lei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Promo-LEX

Controlul asupra Societății Civile din Regiunea Transnistreană ”OFICIALIZAT”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Împotriva lui F.Ghelici se pregătește o provocație cu scopul lichidării fiziceConferințe IPN [HD] Aplicarea forței și a gazelor lacrimogene contra creștinilor pașnici
Conferințe IPN [HD] |  Impactul deciziilor recente ale Consiliului PVE  asupra RMConferințe IPN [HD] | Poziția PP Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex