Zece străzi din orașul Hâncești au fost conectate la iluminatul stradal
Print Send by email
05:12, 19 Aug 2017

Zece străzi din municipiul Hâncești au fost conectate la iluminatul stradal. Lucrările de montare a sistemului au costat 2,5 milioane de lei, bani alocați din fondul guvernamental pentru eficiența energetică. În zona străzilor iluminare locuiesc aproape o mie de oameni, transmite IPN.

Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, a spus că iluminarea celor zece străzi din oraș este o primă parte a proiectului de eficiență energetică care urmează a fi implementat în localitate până la finele anului. Proiectul prevede 6,6 milioane de lei pentru 20 de străzi din oraș. Banii râmași vor fi investiți în celelalte 10 străzi. „În perioada următoare de iluminatul stradal vor beneficia și locuitorii altor străzi ale municipiului”, a declarat Alexandru Botnari.

Ghenadie Buza, președintele raionului Hâncești, a remarcat că implementarea proiectului este un pas important în procesul de dezvoltare a raionului în ansamblu. „Astăzi suntem în proces de negocieri cu autoritățile centrale și partenerii de dezvoltare privind realizare unor proiecte de infrastructură de o importanță majoră pentru raionul nostru”, a menționat Ghenadie Buza.

Prezent la eveniment, Octavian Calmîc, ministru al economiei și infrastructurii, a spus că implementarea proiectelor care au impact asupra cetățenilor este una din prioritățile autorităților. „Evenimentul este un prim pas în procesul de implementare a circa 200 proiecte de dezvoltare a infrastructurii localităților țării, realizate de Guvernul Republicii Moldova în procesul de modernizare a domeniilor social-economice, de creare a unor condiții moderne de viață și activitate pentru locuitorii din diferite comune și orașe”, a specificat Octavian Calmîc.

Mai multe orașe și sate ale Republicii Moldova au beneficiat de surse financiare din fondul guvernamental pentru eficiența energetică pentru montarea iluminatului stradal.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie micșorat tariful pentru gazele naturaleConferințe IPN [HD] | URA RASIALA în rândul elevilor   ia amploare
Conferințe IPN [HD] | Cerem ca Președintele Dodon să fie tras la răspundereConferințe IPN [HD] | Refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a ne înregistra
Vezi toate
banner ceu
banner creditex