O construcție nefinalizată va fi transformată în locuințe sociale la Glodeni
Print Send by email
14:33, 13 Iul 2017

În raionul Glodeni vor fi construite 30 de locuințe sociale. Locuințele vor fi construite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile social vulnerabile, faza II, și sunt repartizate de către autoritățile publice locale în regim social (în locațiune), transmite IPN.

Prin decizia Comitetului de supraveghere a proiectului s-a aprobat finalizarea unei construcții începute în 1990. Va fi un bloc cu parter și patru niveluri, apartamente cu trei, două și cu o cameră. Costul total al proiectului constituie circa un milion de euro.

În 2009 - 2011, în faza întâi a proiectului de construcție a locuințelor sociale, în raionul Glodeni au fost construite 30 de apartamente sociale.

Locuințele sociale în Republica Moldova sunt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă un împrumut de 20,4 milioane de euro pe un termen de până la 20 de ani. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în opt raioane ale țării.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex