Grădiniță renovată pentru preșcolarii din Sadova
Print Send by email
16:31, 07 Iul 2017

77 de copii din satul Sadova, raionul Călărași, vor beneficia de condiții mai bune la grădinița renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova. Din grantul oferit de Guvernul României, pentru grădinița din Sadova a fost alocată suma de peste 1,1 milioane lei, transmite IPN.

Investiția a fost folosită pentru reparația acoperișului, sistemului de apă și canalizare, pentru recondiționarea sistemului electric și sistemului de ventilație, schimbarea ușilor interioare, pentru reparații interioare și exterioare, precum și pentru dotarea blocului alimentar cu aparatură modernă.

Prezent la evenimentul de inaugurare, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că oamenii reprezintă cea mai importantă resursă, iar educația contribuie în mod esențial la sporirea acestei avuții și la dezvoltarea unei țări.

Totodată, ambasadorul României a menționat că îmbunătățirea infrastructurii școlare pe toate nivelurile contribuie la consolidarea sistemului educațional, motiv pentru care România este parte a procesului de dezvoltare a condițiilor din instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

Grădinița din Sadova este una dintre cele peste 900 de grădinițe renovate pe întreg teritoriul Republicii Moldova în cadrul unui proiect pentru care Guvernul României a alocat 26 de milioane euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex