Peste 100 de obiecte de cult, vechi, adunate din bisericile din raionul Rezina sunt expuse, până pe 3 mai, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală cu ocazia sărbătorii „A Treia Zi de Paşti”, marcată la muzeu al 17-lea an consecutiv. O colecţie deosebită provine de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Cinişeuţi, raionul Rezina, care nu a fost închisă niciodată, transmite IPN.
Şefa secţiei expoziţii a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Valentina Onofriescu, coordonatorul expoziţiei, a declarat că aceasta a fost organizată cu ajutorul Mitropoliei Moldovei şi a Chişinăului, şi a administraţiei Protopopiatului raionului Rezina. „Am reuşit să aducem în faţa publicului o colecţie care cuprinde aproape pe de-a-ntregul zona raionului Rezina. Expoziţia conţine icoane, obiecte de cult şi cărţi rare. Majoritatea exponatelor datează din sfârşitul secolului al XVIII-lea începutul secolului al XX-lea”, a declarat Valentina Onofriescu.
În fiecare an, în a treia zi de Paşti muzeul aduce exponate rare şi organizează un concert de tradiţii şi colinde pascale. Spre atenţia vizitatorilor sunt aduse şi ouăle încondeiate realizate în cadrul atelierului care se desfăşoară anual în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti în cadrul muzeului.
Intrarea la expoziţie este liberă.