Încă un bebeluș a ajuns la spital fiind bătut de propriul tată

Print Send by email
13:52, 24 Feb 2017

Încă un bebeluș a ajuns la spital fiind bătut de propriul tată

Încă un copil a ajuns la spital, după ce a fost bătut de propriul tată. De data aceasta este vorba despre un băiat de opt luni, care a fost lovit cu bestialitate cu capul de marginea patului de către tatăl său, deranjat de plânsul micuțului. Cazul a avut loc în satul Mircești, raionul Ungheni, transmite IPN cu referire la portalul E-medicina.

Incidentul a avut loc în data de 16 februarie. Copilul însă nu a fost dus imediat la spital, ci tocmai peste patru zile. Inițial, acesta a fost internat la Spitalul raional din Ungheni, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral. Vicedirectorul instituției medicale, Ghenadie Șerbul, a declarat că micuțul a stat la spital câteva ore. A fost examinat de neurolog, după care s-a decis transportarea lui la Chișinău. Băiatul a fost adus în capitală cu o ambulanță a Serviciului AVIASAN.

În prezent, băiețelul și mama acestuia sunt spitalizați la Institutul Mamei și Copilului. În urma loviturilor, copilul s-a ales cu un hematom frontal. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Stela Andrei, inițial, el a fost internat în secția reanimare, fapt ce a permis stabilizarea stării de sănătate. Ulterior, a fost transferat în secția neurochirurgie și ar putea fi externat peste o săptămână, dacă nu vor apărea complicații.

Copilul face parte dintr-o familie săracă, cu părinți dependenți de alcool. Gheorghe Filipovici, primarul comunei Boghenii Noi, din care face parte satul Mircești, spune că cei doi soți consumă des alcool, nu muncesc nicăieri, nu au viză de reședință în sat și locuiesc la frați de-ai bărbatului. Mama copilului are 21 de ani, iar tatăl – 22 de ani. „Beau într-una, sătenii au atenționat de mai multe ori autoritățile. Am fost împreună cu sectoristul și asistentul medical acolo unde locuiesc ei. Am constatat că nu le putem face și ajuta cu nimic. Nici nu știu dacă au acte de identitate”, a adăugat edilul.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliției Ungheni, Oxana Toderiță, a precizat că tatăl copilului a fost reținut inițial pentru 72 de ore, după care a fost plasat în arest. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să-și petreacă următorii trei ani după gratii.

Un caz similar a avut loc în seara de 22 februarie în satul Gribova, raionul Drochia. Un copil de zece luni a fost internat în secția reanimare a Spitalului raional după ce a fost bătut de către propriul tată. Micuțul a suferit o contuzie cerebrală. Starea lui este satisfăcătoare, însă copilul urmează să fie consultat și de specialiștii de la Institutul Mamei și Copilului, iar ulterior se va decide dacă acesta va fi transferat pentru tratament în capitală.

13:52, 24 Feb 2017

Alte știri

02 Iunie 2016
RSS
ACC face precizări referitor la numărul de muncitori care intervin în cazul scurgerilor
free
Două linii de troleibuz din capitală, suspendate pe perioada estivală
free
01 Iunie 2016
Sistări temporare de apă în sectorul Râșcani
free
31 Mai 2016
Echipele de intervenție a ACC vor fi la datorie și de 1 iunie
free
Guvernul a declarat 1 iunie, zi de odihnă
free
30 Mai 2016
Sistări planificate în alimentarea cu apă în municipiul Chișinău
free
Noi detalii în cazul incendiului din Piața Centrală
Locuitorii comunei Sărata Galbenă și-au ales primarul Mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale
free
28 Mai 2016
Mai mulți locuitori din sectorul Ciocana vor rămâne temporar fără apă la robinet
free
Programul de Investiții Prioritare, discutat cu gestionarii blocurilor locative
free
27 Mai 2016
Ajutoarea financiare pentru absolvenții rămași fără ocrotirea părintească
28 Mai 2016
Duminică are loc al doilea tur pentru alegerea primarului comunei Sărata-Galbenă
free
27 Mai 2016
Toți cei 5 reținuți în dosarul Primăriei au fost plasați în arest
free
Protest împotriva deschiderii delfinariului
free
În 21 de blocuri din capitală va fi deconectată apa caldă
free
Jurnaliștii solicită un proces echitabil în cazul ziaristei azere Khadija Ismayilova
free
26 Mai 2016
Detalii în cazul incendiului din Piața Centrală
free
Furnizorul de apă din capitală anunță sistări temporare
free
Sentință pentru șoferul care a accidentat mortal două tinere la Botanica

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO)

Promovarea standardelor de etică, transparenței, nepolitizării și evitării conflictelor de interese prin autoreglementarea sectorială necesare pentru a redresa scăderea de încredere în sectorul neguvernamental și mass-media

Termoelectrica

Au renunțat la încălzirea autonomă și s-au reconectat la sistemul centralizat. Facturile sunt cu cca 30% mai mici

Vezi toate

Ultimele video

2017 02 24 Urmașii lui Ștefan,  lansarea proiectului iExpert.Conferințe IPN [HD] |  ICS DREBOZAC. Atacul raiderilor la satul Drepcăuți.
Conferințe IPN [HD] |  V.Gurău.Scheme privind devalizarea sistemului financiar - bancar.Conferințe IPN [HD] | Amnesty International Moldova. Lansarea Raportului Anual.
Vezi toate
banner moldova azi
banner creditex