Câștigul pe muchie de cuțit îl determină pe noul primar să lucreze pentru toți alegătorii, opinii
Print Send by email
23:45, 03 Iun 2018

Câștigul pe muchie de cuțit la alegerile locale noi îl determină pe noul primar să lucreze pentru toți alegătorii. Și pentru alegătorii care l-au votat, și pentru cei care nu l-au votat. Totodată, câștigul dreptei la conducerea Primăriei este un avantaj, dar și o capcană pentru partidele victorioase. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Igor Munteanu, directorul IDIS Viitorul, spune că în primul tur de scrutin a suferit eșec oferta tehnocrată, propusă de Partidul Democrat, iar în al doilea tur – cea ideologică. În turul doi bătălia s-a dat pentru alegătorii care au votat în primul tur pentru Silvia Radu. Igor Munteanu a mai spus că Andrei Năstase nu este un primar care să placă actualei guvernări și aceasta va încerca să-i pună piedici. Năstase va trebui să-și consolideze echipa pentru a nu-și dezamăgi alegătorii. Totodată, în opinia lui Munteanu, victoria din turul doi va aduce mult entuziasm echipei sale și în alegerile parlamentare din toamnă își va alinia mesajele în liniile corecte pentru o eventuală victorie.

Jurnalistul Vasile Botnaru consideră că această campanie a fost bună nu doar pentru că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au avut acțiuni comune, dar și pentru faptul că și-au creat stafuri comune. Pentru alegători a contat un discurs sincer, cu cărțile pe față. Despre candidatul socialiștilor, Vasile Botnaru spune că Ion Ceban a fost mult peste ceea ce poate PSRM. „Oricare alt candidat ar fi fost pur și simplu reprezentant al socialiștilor, cu încărcătură ideologică”, a afirmat jurnalistul.

După procesarea a 99,35% din procesele-verbale, candidatul PPPDA, Andrei Năstase, a obținut 52,58% din voturile alegătorilor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex