Trebuie numite persoane sau structuri credibile pentru reglementarea transnistreană, opinie
Print Send by email
05:43, 31 Aug 2017

Până când nu va fi numit un funcționar sau un politician cu credibilitate care își va asuma răspunderea și va coordona soluționarea conflictului transnistrean, nu va fi rezolvată problema de pe Nistru. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Avem nevoie de un om pe care regiunea transnistreană să-l accepte, o persoană care să nu fie percepută drept dușman. Avem nevoie de un om care să se ocupe de reintegrare, dar nu de luptă”, a spus Valeriu Ostalep, expert în securitate.

În opinia lui, actualul vicepremier pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, nu se bucură de autoritate în funcția pe care o deține. „Nu avem o problemă mai mare în țară decât cea transnistreană”, a spus Valeriu Ostalep.

Politologul Vitalie Andrievschi a menționat în cadrul aceleiași emisiuni că prin decizia Parlamentului trebuie să fie creat un comitet special pentru reintegrarea Republicii Moldova, să fie împuternicit cu responsabilități care să examineze și să discute despre statutul regiunii transnistrene, să fie elaborată o foaie de parcurs a procesului de reintegrare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Campanie electorală  din care sunt eliminate persoanele cu dizabilitățiConferințe IPN [HD] |Iimpactul riscurilor electorale de utilizare a resurselor administrative
Conferințe IPN [HD] | Cum a fost scos din cursa electorală un candidat al poporuluiConferințe IPN [HD] | Activitatea concurenților electorali pe dimensiunea online
Vezi toate
banner eac
banner creditex