Ion Dosca a câștigat turneul internațional „Jogeva-2017”
Print Send by email
09:32, 10 Aug 2017

Marele maestru internațional al jocurilor de dame Ion Dosca a câștigat turneul internațional „Jogeva-2017”, care s-a desfășurat în Estonia. Multiplul campion al Republicii Moldova a obținut cinci victorii în opt meciuri, transmite IPN.

La turneu au mai participat trei campioni și un vicecampion mondial. În total au fost peste 30 de participanți. Ion Dosca a obținut cinci victorii în opt meciuri. Decisivă a fost victoria dublă a lui Ion Dosca în meciul cu Nikolay Struchkov din Rusia – actual campion european, de patru ori campion mondial.

Ion Dosca este multiplu campion al Republicii Moldova. Este singurul care a câștigat campionatul național cu full scor, nu a avut nicio înfrângere și nicio egalitate, învingând în toate partidele. Maestrul este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000). Este multiplu campion al Moldovei la jocul de dame, varianta rusă. În 2015 și în 2016 Ion Dosca a cucerit titlul de campion mondial la dame printre veterani, în Bulgaria.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex