Stimulente pentru sportivii moldoveni participanți la Jocurile Olimpice
Print Send by email
05:03, 12 Mai 2016

Rezultatele olimpice și paralimpice bune vor fi menționate cu premii ale Guvernului, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Executiv.

Astfel, campionii olimpici la ediția a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară, organizate în orașul Rio de Janeiro, Brazilia, vor fi premiați cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliații cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul, cu câte 2 mln. de lei. Totodată, sportivii care se vor plasa pe pozițiile 4-8, vor primi premii bănești în valoare de 200-400 mii lei.

Pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi răsplătiți și antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulți premianți, el va obține o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi și câte 75% din restul premiilor câștigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

La ediția curentă a Jocurilor Olimpice, Republica Moldova va fi reprezentată de 25-27 de sportivi olimpici și 3 paralimpici.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex