Stimulente pentru sportivii moldoveni participanți la Jocurile Olimpice
Print Send by email
05:03, 12 Mai 2016

Rezultatele olimpice și paralimpice bune vor fi menționate cu premii ale Guvernului, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Executiv.

Astfel, campionii olimpici la ediția a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară, organizate în orașul Rio de Janeiro, Brazilia, vor fi premiați cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliații cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul, cu câte 2 mln. de lei. Totodată, sportivii care se vor plasa pe pozițiile 4-8, vor primi premii bănești în valoare de 200-400 mii lei.

Pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi răsplătiți și antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulți premianți, el va obține o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi și câte 75% din restul premiilor câștigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

La ediția curentă a Jocurilor Olimpice, Republica Moldova va fi reprezentată de 25-27 de sportivi olimpici și 3 paralimpici.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex