Obiectivul organizatorilor protestelor s-a schimbat, opinie

Print Send by email
04:31, 19 Sep 2017

Obiectivul organizatorilor protestelor s-a schimbat, opinie

Obiectivul principal al organizatorilor protestelor de duminică, 17 septembrie, a fost obținerea unui scor bun la viitoarele alegeri parlamentare. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că acest miting face parte dintr-un șir de acțiuni de protest care au drept obiectiv să aducă la cunoștința oamenilor despre problemele guvernării. „Acest protest nu mai are drept obiectiv central răsturnarea puterii pentru că au fost mitinguri, proteste mult mai agresive care atunci alimentau această speranță că alegerile anticipate sunt posibile”, spune Corneliu Ciurea.

Analistul politic Victor Ciobanu a menționat că la televiziunile care fac parte din holdingul lui Vladimir Plahotniuc au fost difuzate știri în care s-au spus minciuni despre protestul de duminică. Analistul a declarat că afirmațiile despre faptul că în mulțime a intrat un microbuz sunt total false. Potrivit lui, acesta era microbuzul cu aparatajul sonor, inclusiv microfonul, care era folosit de protestatari. „Este o aberație să spui că a intrat în protestatari. Asta a fost minciuna de ieri”, a spus Victor Ciobanu. Potrivit lui, la unele televiziuni s-a operat în mod speculativ cu termenul de „teroriști” și s-a făcut o paralelă cu actele de terorism din Europa.

Deputatul liberal democrat Iurie Țap susține că guvernarea are obligația să întreprindă măsurile de rigoare pentru a asigura protestele pașnice. „Nu cred că presa are dreptul să învinuiască cetățenii, pentru că aceștia sunt în drept să înainteze revendicări, să aducă învinuiri puterii”, a spus deputatul PLDM. Iurie Țap a declarat că folosirea gazelor lacrimogene în timpul protestelor de duminică constituie un abuz de putere al autorităților, fapt pe care îl va pune în discuție în Parlament acest lucru.

Duminică, 17 septembrie, Consiliul Marii Adunări Naționale a organizat o acțiune de protest în cadrul căreia a solicitat abrogarea legii privind schimbarea sistemului electoral și revenirea la sistemul electoral proporțional; demonopolizarea pieței mediatice; publicarea celui de-al doilea raport realizat de compania Kroll, cu tragerea la răspundere penală a responsabililor de furt și întoarcerea banilor; aplicarea sancțiunilor individuale de către partenerii externi împotriva lui Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, ca fiind principalii responsabili de derapajele democrației din Moldova. Acțiunea s-a desfășurat atât în fața Parlamentului, cât și în fața Companiei Publice „Teleradio-Moldova”.

04:31, 19 Sep 2017

Alte știri

11 Iunie 2013
RSS
Președintele convoacă Consiliul Suprem de Securitate după depășirea crizei politice
free
10 Iunie 2013
Sute de femei discriminate la angajare au fost ajutate în cadrul unui proiect social
free
08 Iunie 2013
Guvernul nu va reuși să îndeplinească agenda propusă, opinii
free
07 Iunie 2013
Statutul incert al regiuni transnistrene împiedică dezvoltarea ONG-urilor, declarație
free
Comisie parlamentară propune crearea Institutului Național al Monumentelor Istorice
free
06 Iunie 2013
A fost lansată cartea „Politica externă a UE și conflictele post-sovietice”
free
05 Iunie 2013
61% dintre moldoveni nu știu nimic despre Summitul de la Vilnius, sondaj
free
Finanțele concurenților electorali vor fi monitorizate cu mai multă atenție
free
Decizia CC a fost negociată, opinii
free
04 Iunie 2013
Spiridon Vangheli: Cărțile pentru copii nu mai au substanța de odinioară
free
03 Iunie 2013
Coaliția PLDM-PDM – un paliativ impus de împrejurări
free
01 Iunie 2013
ONG-urile de media sunt dependente de fondurile externe, declarație
free
Petru Macovei: Influențele politicului asupra mass-media se intensifică
free
O parte din radiodifuzorii autohtoni au apărut cu scopul de manipulare, API
free
31 Mai 2013
ONG-urile cu activități concrete pe piața mediatică din Moldova își fac bine meseria
free
Lupta politică nu s-a încheiat prin învestirea noului guvern, opinie
free
Guvernul Leancă vine să lustruiască imaginea liderilor politici, opinie
free
Noul cabinet de miniștri nu trebuia să încadreze politicieni compromiși
free
30 Mai 2013
Guvernul Leancă va fi unul de jertfire, opinie
free
29 Mai 2013
Parlamentul îndemnat să voteze nominal pentru Guvern
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |O nouă minciună de la Publika TV despre David Davitean.Conferințe IPN [HD] | Veteranii de război condamnă acțiunile protestatrilor.
Conferințe IPN [HD] | Veterani și Pensionari ai MAI. Adresare către societate.Conferințe IPN [HD] |Modelul Estic și modelul Vestic pentru Moldova, dezbateri, ed. a 77-a.
Vezi toate
banner creditex