Avocat: Este culmea să spui că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice
Print Send by email
06:28, 08 Noi 2018

Andrei Bivol, avocatul ex-președintelui României, Traian Băsescu, afirmă că este culmea să spui că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice. În opinia lui, acest lucru a fost făcut din considerente exclusiv politice. Declarația a fost făcută la emisiunea „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

„Este demonstrat faptul că cetățenia a fost retrasă din motive exclusiv politice, iar încercarea aceasta de a da o notă juridică sau o motivație de încălcare a legii este absurdă”, a declarat Andrei Bivol. Avocatul spune că, dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației unioniste Unirea-ODIP, spune că președintele Igor Dodon luptă împotriva lui Traian Băsescu și folosește instituția prezidențială ca o bâtă. „Ne dăm foarte bine seama că este un caz politic, care, din păcate, cade pe umerii justiției și este foarte complicat să judeci de drept ceea ce este, de fapt, politic”, spune unionistul. Potrivit lui, declarațiile lui Igor Dodon făcute în public referitor la Traian Băsescu sunt o dovadă a faptului că se încearcă restrângerea anumitor drepturi politice a unei persoane care deja este cetățean al Republicii Moldova.

Miercuri seara, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocaților fostului președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare a Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, privind anularea decretului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care Traian Băsescu a fost lipsit de cetățenia moldovenească.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex