Sic! Ce (nu) rezolvă Congresul lui Dodon?
Print Send by email
17:03, 12 Sep 2018

Congresul Mondial al Familiilor (CMF), organizat la inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, este o adunare de conservatori homofobi și sexiști, care-și apără viziunile cu studii false și sunt finanțați în mod obscur de oligarhi ruși. Autorii unui nou articol al proiectului Sic!, care este însoțit și de un clip video, menționează că prin organizarea acestui Congres, cu jumătate de an înainte de alegeri, șeful statului vrea să demonstreze țării și lumii întregi cine-i cel mai familist din Moldova, transmite IPN.

Autorii articolului au analizat discursul rostit de către președinte la festivalul familiei tradiționale în care avertizează că nu acceptă decât familii normale în Moldova. Sic! menționează că în Cartea de învățătură românească a lui Vasile Lupu din 1646 se spune clar că femeile pot fi bătute cu impunitate de către soții lor dacă e doar „puțintel” sau „din vina soțiilor”. Dimitrie Cantemir scria despre cum moldovencele beau până varsă, iar zicale din popor dau diverse povețe de genul „femeia nebătută e precum casa nemăturată”. Femeia trebuia să fie supusă și facă o droaie de copii, ca măcar câțiva să supraviețuiască.

Familia din vechime nu era nicidecum cel mai fericit mediu pentru o femeie, spun autorii Sic! Nici în prezent situația nu e mai bună. Potrivit unui raport din 2011, două din trei femei din Moldova au fost supuse cel puțin o dată unei forme de violență fizică, psihică sau sexuală. 12 copii din 1000 mor în primul an de viață. Peste 136 de mii de copii au cel puțin un părinte peste hotare. Mai bine de 110 mii de minori sunt nevoiți să lucreze.

Congresul Mondial al Familiei preferă familia naturală. Formula e căsătoria dintre un bărbat și o femeie, preferabil niște copii, iar ca bonus abstinență înainte de căsătorie și eliminarea divorțului. Elemente precum ultimele două sunt opționale, întrucât definiția familiei naturale trebuie să fie suficient de fluidă încât să împace conservatori din diferite confesiuni și culturi. Mai clar decât ce trebuie să fie familia naturală, Congresul vine să explice ce nu trebuie să fie: cupluri homosexuale, părinți singuri, cupluri în concubinaj, divorțate etc.

Potrivit autorilor Sic!, familia naturală nu este o problemă în Moldova, iar creștinismul nu este în pericol, majoritatea populației este într-adevăr creștin-ortodoxă. Problema demografică a Moldovei este într-adevăr stringentă, dar nu din cauza homosexualității. Migrația, sărăcia, sistemul de sănătate, lipsa de încredere în viitor, furtul miliardului, corupția, dezmățul politicienilor, violența domestică, toate aceste sunt probleme mult mai reale care afectează familia moldovenească indiferent de cât de „naturală”, „normală” sau „tradițională” este.

Potrivit Sic!, Congresul Mondial al Familiilor este doar o încercare a președintelui de a distrage atenția publică de la problemele reale ale țării și de la incapacitatea sau ne dorința sa de a se ocupa de ele. Articolul integral poate fi citit aici.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex