Alegerile nevalidate în municipiul Chișinău s-au transformat în campanie electorală, opinie
Print Send by email
07:05, 21 Iul 2018

Scrutinul electoral local în municipiile Chișinău și Bălți a trecut pe neobservate în campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Politologul Boris Șapovalov consideră că partidele PAS și PPDA au preluat valul protestelor și organizează acțiuni pentru a-i aminti electoratului despre existența lor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul consideră că acest val de acțiuni va fi menținut și chiar va fi intensificat începând cu luna septembrie, când va ieși Parlamentul din vacanță.

Referindu-se la scrisoarea semnată de peste 700 de primari din toată țara în care aceștia se plâng pe liderii opoziției că ar fi acționat iresponsabil atunci când au plecat la Strasbourg și au cerut blocarea finanțării macrofinanciare, Boris Șapovalov susține că aceasta nu este altceva decât o mișcare a autorităților centrale.

Juristul Pavel Midrigan este de părere că acțiunile de protest ale opoziției trebuie să ia amploare pentru că alegerile parlamentare cel mai probabil vor avea loc în luna decembrie. Totodată, juristul susține că din cele peste 40 de partide politice existente pe arena politică din Republica Moldova doar câteva își expun viziunile vizavi de ceea ce se întâmplă în țară, celelalte se manifestă doar în campaniile electorale.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"Conferințe IPN [HD] Fundația Roma Awareness
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Grupul de inițiativă al Adunării Consultative
Vezi toate
banner creditex