Orientarea occidentală a Moldovei va atrage investitori străini, opinie
Print Send by email
07:01, 27 Iun 2018

Orientarea occidentală a Republicii Moldova va atrage investitori străini, mai ales americani. De această părere este jurnalistul Petru Bogatul, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika, transmite IPN.

Petru Bogatu consideră că Republica Moldova se află într-o zonă cu riscuri imense, iar politica Statelor Unite ale Americii față de Federația Rusă în mare parte ajută și țările care nu fac parte din NATO. Potrivit lui, este foarte important pentru investitorii din Occident ca Republica Moldova să fie un stat stabil, cu legi fără ambiguități, cu o justiție independentă. Totodată, în opinia lui, orientarea occidentală a Moldovei va atrage investitori străini, mai ales americani. „Acolo unde este prezența americană, acolo este asigurată stabilitatea politică, economică și militară”, a afirmat Petru Bogatu.

Jurnalistul Vlad Darie consideră că SUA pot acorda un sprijin în plan politic Republicii Moldova, ceea ce ar însemna foarte mult. „Aceasta este cea mai puternică voce din lume. Aceasta înseamnă o garanție că SUA nu vor lăsa Republica Moldova în momente grele”, susține Vlad Darie. Potrivit lui, în plan economic o investiție americană este un semnal pentru alți investitori, pentru un climat economic favorabil.

O delegație a Republicii Moldova în frunte cu premierul Pavel Filip se află în SUA.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165Conferințe IPN [HD] | Apelul activistuli civic Andrei Donica
Conferințe IPN [HD] | Parlamentul refuza discuțiile asupra proiectelor PLDMConferințe IPN [HD] | Dodon a vândut Cimitirul Eroilor din Chișinău!
Vezi toate
banner creditex