Poliția a intervenit pentru a calma un alegător băut
Print Send by email
20:42, 03 Iun 2018

Observatorii Promo-LEX au constatat, de la ora 14.00 până la ora 18.00, opt cazuri de prezență a persoanelor neautorizate în apropierea secțiilor de votare. În mare parte, erau simpatizanți ai partidelor politice, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, șeful Misiunii de observare, Pavel Postica, a declarat că au fost raportate cinci cazuri de agitație electorală în imediata apropiere a secțiilor de votare. În sectorul Botanica, un locuitor al capitalei a adus la cunoștința observatorilor faptul că un grup de oameni face agitație electorală în favoarea unui concurent electoral, merge din ușă în ușă și distribuie matriale electorale. Și un membru al unui birou electoral a fost telefonat să-și dea votul pentru un concurent anume.

La o secție de votare din sectorul Botanica, în spatele urnelor de vot, a fost descoperită o cameră de luat vederi, dar nu se știe dacă este funcțională. Într-o secție de votare din sectorul Râșcani, o persoană necunoscută a adus cinci cereri pentru urna mobilă. Observatorii au raportat și 12 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot. Alte constatări țin de erori în adresele alegătorilor. Deși pe strada Buiucani din capitală nu există o casă cu numărul 16, într-o listă electorală era specificat faptul că acolo locuiesc 12 persoane, dintre care una reușise deja să voteze.

Au fost raportate și două cazuri de violență și intimidare a membrilor birourilor electorale. În sectorul Râșcani, un alegător a făcut scandal, supărat că și-a găsit scris greșit numele în lista electorală. La fel s-a întâmplat și în sectorul Botanica, unde a fost necesară intervenția poliției pentru a calma un alegător în stare de ebrietate. Într-un alt caz, un alegător, deși a semnat în lista electorală, a fost lipsit de dreptul de a vota întrucât nu a dorit să i se aplice ștampila „votat” în fișa de însoțire a buletinului de identitate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex