Anatol Țăranu: Relația moldo-ucraineană trece printr-o perioadă însorită
Print Send by email
06:12, 10 Oct 2017

Relația moldo-ucraineană trece printr-o perioadă însorită. Niciodată de la proclamarea independenței ambelor state n-a existat o relație mai bună, mai fructuoasă decât cea care există în prezent. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru Republica Moldova, Ucraina în formula ei actuală, cu politicile care sunt formate astăzi la Kiev, chiar dacă ele sunt uneori în contradictoriu, reprezintă cea mai bună stare a lucrurilor, cea mai dorită, având în vedere că, anterior, Ucraina avea o poziție dualistă în raport cu Moldova.

Totodată, politologul Ruslan Șevcenco susține că atitudinea politicienilor ucraineni față de președintele Republicii Moldova este una negativă. „În aceste condiții, este posibil ca venirea Partidului Socialiștilor la putere ar putea însemna blocarea sau închiderea mai multor proiecte moldo-ucrainene. Acest lucru ar putea să nu se întâmple numai dacă președintele Igor Dodon va înțelege că este nevoit să-și schimbe atitudinea pro-rusă față de Ucraina”, spune Ruslan Șevcenco.


(1) comentarii
Poporul
09:44, 10 Octombrie 2017

nu am mai avut noi așa relații bune cu Ucraina niciodată, și asta denotă un moment foarte important - relațiile bilaterale sunt fundamentate pentru un scop comun - integrarea europeană

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex