Rogozin a făcut scut din femei și copii ca să ajungă în Moldova, jurnalist ucrainean
Print Send by email
02:06, 31 Iul 2017

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, s-a „ascuns” după femeile și copiii de la bordul avionului, ca să poată ajunge în Republica Moldova. Despre aceasta a scris pe blogul „Radio Svoboda”, jurnalistul ucrainean Vitalii Portnikov, care precizează că la întoarcerea sa la Moscova, Rogozin, „într-o formă obraznică” a amenințat România cu răzbunarea, notează IPN.

„Acesta se acoperă cu grija sa față de femei și copii, pasageri ai avionului, viața cărora ar fi fost în pericol ca urmare a deciziei Bucureștiului. Însă, lui Rogozin nu i-a venit în cap să nu se urce la bordul unei curse, știind că se află sub mai multe sancțiuni. Femeile și copiii, trebuiau să servească pentru acesta scut viu, cu ajutorul căruia urma să ajungă în Moldova și să marcheze ziua ocupanților. Pur și simplu, de această dată nu a fost să fie”, mai menționează jurnalistul.

Petrișor Peiu, coordonator de departament la Fundația Universitară a Marii Negre (FUMN), a menționat într-un articol pentru ziare.com, că Dmitri Olegovici Rogozin este un personaj excentric chiar și pentru standardul rusesc al expresiei, având un parcurs interesant spre ierarhia Kremlinului.

Trimisul special al președintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, în Republica Moldova, Dmitri Rogozin, amenință cu sancțiuni punctuale la adresa persoanelor care au luat vinerea trecută decizia să nu permită aeronavei ruse să survoleze spațiul aerian al României și care, în acest fel, au făcut să eșueze vizita sa în Republica Moldova.

O declarație în acest sens a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune "Rossia 24". „Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chișinău, București, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancțiunile noastre vor fi pe măsură și foarte punctuale”, a avertizat vicepremierul rus.

Presa internațională precizează că nici Ungaria nu i-a permis avionului în care se afla Rogozin să aterizeze pe aeroporturile sale până la clarificarea situației, astfel încât nava a fost nevoită să aterizeze tocmai în Belarusi.

România nu a permis avionului să survoleze spațiul său aerian pe motiv că printre pasageri s-au aflat persoane împotriva cărora acționează sancțiunile europene. Sancțiunile au fost impuse Federației Ruse și unui șir de persoane oficiale ale acestei țări, inclusiv vicepremierul Rogozin, în urma anexării Crimeii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex