Pirkka Tapiola observă mai multe semne de polarizare în Moldova la sfârșit de mandat
Print Send by email
05:37, 11 Iul 2017

Șeful Delegației UE Pirkka Tapiola constată cu regret că în Moldova s-a intensificat polarizarea, într-un interviu pentru Agenția IPN.

“O spun cu multă tristețe. Da, au existat tensiuni și ceva polarizare în Republica Moldova și la momentul când mi-am început mandatul. Dar acum văd că discursul politic devine din ce în ce mai polarizat și cred că aceasta este problema cea mai mare. În ce măsură această polarizare reflectă cu adevărat realitatea rămâne de discutat și n-aș vrea să intru mai adânc în acest subiect, dar am opiniile mele pe această temă.”, explică diplomatul european.

În opinia lui, este vorba despre polarizare geopolitică, dar și cea lingvistică și identitară.

Cu toate acestea, Pirkka Tapiola crede că cetățenii moldoveni se împacă ușor.

„Însă în realitate, îmi amintesc cum atunci când am venit aici fiind într-o altă funcție, am văzut că oamenii se împacă la nivel personal”, a concluzionat șeful Delegației UE.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex