ONG-urile de media cer MAI-ului să se autosesizeze în legătură cu bruscarea unui jurnalist
Print Send by email
18:41, 30 Mai 2016

Mai multe organizații neguvernamentale își exprimă îngrijorarea în legătură cu încercările repetate de a brusca jurnaliștii și de a-i împiedica să se informeze atunci când se află în exercițiul funcțiunii. ONG-urile au semnat o declarație în legătură cu bruscarea jurnalistului de la portalul today.md prin care cer Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze pe acest caz, transmite IPN.

Semnatarii declarației susțin că luni, 30 mai, mai multe portaluri online au difuzat secvențe video despre incidentul din Piața Marii Adunări Naționale, care a avut loc după o conferință de presă susținută de liderii Platformei DA. „Jurnalistul today.md, Vadim Ungureanu, a fost îmbrâncit și agresat verbal de către o persoană care se afla în anturajul liderilor DA”, scrie în declarație.

Asociațiile obștești atrag atenția asupra faptului că împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului, precum și intimidarea mass-media sau a jurnalistului pentru critică sunt considerate fapte socialmente periculoase și pedepsite în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Totodată, Codul contravențional prevede că acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, este calificată drept act de huliganism și e pasibilă de sancțiuni.

Declarația a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Centru Acces-Info și Comitetul pentru Libertatea Presei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Apă-Canal Chișinău

Administrația ACC va inspecta joi, 10 mai primul șantier de lucru privind reabilitarea a circa 190 km rețele de apeduct si 7 km de canalizare

Editura Cartier

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Strategia de transport - proces falimentatConferințe IPN [HD] |Monitorizarea prezenței concurenților electorali în știrile TV
Conferințe IPN [HD] | Autoritățile electorale refuză accesul la listele de subscripție a S. RaduConferințe IPN [HD] | Viitorul nu se obține prin indiferență, ci prin lupta politică
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex