Andrei Popov: Plahotniuc își pregătește revenirea în politică
Print Send by email
05:30, 27 Mai 2016

Vladimir Plahotniuc vrea să revină în politică după eșecul din iarna trecută, când nu a reușit să ajungă premier, iar pentru aceasta își asigură susținerea externă. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4” de către fostul ambasador al Republicii Moldova în Austria și fost membru al PDM, Andrei Popov, transmite IPN.

„Faptul că nu a reușit să ajungă premier a fost o lovitură grea pentru Plahotniuc. În acest timp cât el a lipsit din viața publică, și-a lins rănile, iar acum se pregătește să revină în forță. Nu cred că pe dânsul îl interesează funcția de șef al statului, funcție cu atribuții limitate. Lui îi place să conducă, să aibă totul sub control, să dicteze și dorește să facă acest lucru de pe o poziție oficială în stat. El își dorește funcția de premier și în condițiile ca la șefia statului să fie o persoană comodă, timp de un an să-și ridice ratingul, care este unul foarte negativ”, a spus Popov.

Fostul ambasador a comunicat că deține informații că Plahotniuc i-ar fi determinat pe americani și europeni să accepte candidatura lui Pavel Filip la  șefia Guvernului. „Înțelegerea a avut loc într-un stat vecin din Uniunea Europeană, în România. Sursele mele mi-au comunicat că Plahotniuc le-ar fi spus occidentalilor că au două variante, ori susțin candidatura sa sau a unei persoane din anturajul său, ori sunt declanșate alegeri anticipate și opoziția pro-rusă câștigă cel puțin 55 de mandate din 101”, a adăugat Popov.

Fostul PDM-ist consideră că vizita lui Plahotniuc în SUA, dar și organizarea de către acesta a Forului economic cu participarea fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu este altceva decât asigurarea de către acesta a susținerii partenerilor străini în realizarea planurilor sale, iar în următoarea acțiune de amploare pe care o va organiza, Plahotnniuc se va strădui să implice statul român.


(3) comentarii
Anatolie
09:29, 27 Mai 2016

Da revenirea ta ca Ambasador nu o pregateste? Sau aceasta ti-a promis Nastase ca o va face in caz ca ii vei pune palma la fund, si ii vei denigra imaginea celor de la Guvernare?

Alina
14:10, 27 Mai 2016

Care eșec mai precis? Atunci când fractiunea PD l-a inaintat iar Timofti fiind santajat de slugile lui Filat neconstitutional a refuzat sa ininteze aceasta fractiune spre vot?

filip
17:44, 27 Mai 2016

asa multi sinteti in holding......

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS