Petras Aučtrevièius: Clasa politică din Moldova trebuie să recapete încrederea cetățenilor
Print Send by email
10:55, 21 Mai 2016

Clasa politică de la Chișinău trebuie să recapete încrederea cetățenilor, a Uniunii Eruopene, dar și a instituțiilor financiare internaționale. De această părere este europarlamentarul lituanian, Petras Auštrevièius. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, oficialul a declarat că încrederea în autoritățile moldovenești va fi restabilită numai atunci când vor fi numite persoanele responsabile de dispariția miliardului și li se va cere socoteală pentru acest jaf, transmite IPN.

Europarlamentarul și-a exprimat speranța că investițiile vor veni în Republica Moldova, atunci când va fi finalizată ancheta în ceea ce privește furtul miliardului. Oficialul este de părerea că acest proces va fi unul dureros pentru unii reprezentanți ai guvernării.

De asemenea, Petras Auštrevièius a spus că ajutorul financiar din partea UE lipsește pentru că nu există acordul cu Fondul Monetar Internațional. În opinia sa, un acord cu FMI nu există, fiindcă nu sunt rezultate în implementarea reformelor și în înlăturarea problemelor din sectorul bancar.

„Și trebuie să spun că, probabil, nici nu va fi acest ajutor, fiindcă toți s-au săturat: noi dorim să vedem rezultate concrete. Nu suntem supărați pe Republica Moldova, dar vrem ca guvernanții de la Chișinău să înțeleagă că despre ei vorbim, nu vorbim de Zimbabwe”, a declarat europarlamentarul.

Într-o altă ordine de idei, europarlamentarul a subliniat că chiar și din motivul că în Republica Moldova există un conflict înghețat, reformele trebuie făcute de două ori mai repede. Acesta crede că dacă lucrurile vor merge bine la capitolul implementarea reformelor, regiunea transnistreană va privi altfel spre Chișinău.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex