Politicienii și societatea reacționează diferit la parodiile muzicale pe teme politice
Print Send by email
06:49, 05 Apr 2013

Clasa politică reacționează în stilul său la parodiile muzicale, lansate recent la adresa sa, manifestând, de regulă, nemulțumire. Societatea, din contra, salută și încurajează acest fenomen nou, legat de expunerea și recepționarea mesajelor politice. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul dezbaterii publice „Aliansul nostru nu se vinde…” Creația populară ca manifestare a culturii politice în perioada de criză politică”, desfășurată de Agenția de presă IPN.

„Clasa politică este aptă să audă mesajele lansate de parodiile muzicale lansate la adresa sa și reacționează, dar în stilul său. După ce am lansat cele 3 parodii muzicale din ultima perioadă, la adresa lui Mihai Ghimpu, Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc, toate partidele au sunat și ne-au întrebat ce ne-a apucat”, a spus directorul de programe de la Radio Plai, Vitalie Călugăreanu.

El a menționat că politicienii reacționează atunci când sunt afectate interesele lor. „Sunt jurnalist și ne propunem să creăm o platformă umoristică în stilul acesta. Astfel, în foarte scurt timp, anumiți politicieni vor deveni interesați de ceea ce se întâmplă la postul nostru de radio, și nu m-aș mira dacă într-una din zile vom  începe să avem probleme”, a apus directorul de programe.

Vitalie Călugăreanu a mai spus că, pe de altă parte, după difuzarea parodiilor muzicale, la redacția postului Radio Plai, au parvenit multiple apeluri telefonice care au încurajat creația animatorilor, „iar unii ascultători au venit în semn de mulțumire cu mămăligă și friptură la ușa redacției”.

Dezbaterile publice cu tema: „Aliansul nostru nu se vinde…” Creația populară ca manifestare a culturii politice în perioada de criză politică”, este a XVI-a dezbatere din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”,  susținut de către Fundația germană „Hanns Siedel”.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex