Ex-ministrul Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare
Print Send by email
09:55, 16 Mai 2019

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat, de către Curtea de Apel Chișinău, la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează într-un comunicat de presă că fostul ministru a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz de serviciu, iar pe lângă privațiunea de libertate, a fost privat de dreptul de a exercita funcții publice timp de cinci ani.

Curtea de Apel Chișinău a dictat doi ani de detenție și pentru un om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru.

Magistrații au respins însă solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparține fostului ministru și a mijloacelor financiare de 40 de mii de lei și 5 500 de euro – sume ridicate în timpul percheziției efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Iurie Chirinciuc, împreună cu șefii a două companii de construcții, au fost reținuți pe 27 aprilie 2017. Audiați, aceștia și-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaștere a vinovăției. Prima instanță a pronunțat sentințe non-privative de libertate. 


(1) comentarii
Vasile
10:30, 16 Mai 2019

Consider ca toti sunt egali in fata legii si nu este important daca esti tu fost ministru, sau altceva! El trebuie sa raspunda!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex