600 de tineri vor fi susținuți să se lanseze în afaceri
Print Send by email
15:20, 19 Feb 2019

600 de tineri vor fi instruiți cum să genereze idei de afaceri. Alții cel puțin 540 vor fi asistați în dezvoltarea afacerilor începătoare. Activitățile sunt parte a programului național „Start pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, lansat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite IPN.

Programul va oferi finanțări nerambursabile în mărime de 180 de mii de lei pentru 250 de afaceri inițiate și dezvoltate de tineri întreprinzători. Se urmărește crearea și menținerea a cel puțin 400 de locuri noi de muncă, preponderent în zonele rurale.

Director general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, a menționat că la program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsa între 18 și 35 de ani, care au lansat sau își propun să lanseze o afacere, în special în zonele rurale.

Pentru implementarea programului, cu o durată de trei ani, vor fi alocați 60 de milioane de lei din bugetul de stat. Tinerii pot aplica la program online, pe site-ul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele Asociației Republicane Obștești ,,Protecția Consumatorului"Conferințe IPN [HD] |Eficientizarea managementului administratorilor imobililor din domeniul locativ
Conferințe IPN [HD] | Lansarea Indexului Egalității de GenConferințe IPN [HD] | Proiectul ,,Vot informat și asumat" - prezentarea rezultatelor
Vezi toate
banner creditex