600 de tineri vor fi susținuți să se lanseze în afaceri
Print Send by email
15:20, 19 Feb 2019

600 de tineri vor fi instruiți cum să genereze idei de afaceri. Alții cel puțin 540 vor fi asistați în dezvoltarea afacerilor începătoare. Activitățile sunt parte a programului național „Start pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, lansat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite IPN.

Programul va oferi finanțări nerambursabile în mărime de 180 de mii de lei pentru 250 de afaceri inițiate și dezvoltate de tineri întreprinzători. Se urmărește crearea și menținerea a cel puțin 400 de locuri noi de muncă, preponderent în zonele rurale.

Director general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, a menționat că la program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsa între 18 și 35 de ani, care au lansat sau își propun să lanseze o afacere, în special în zonele rurale.

Pentru implementarea programului, cu o durată de trei ani, vor fi alocați 60 de milioane de lei din bugetul de stat. Tinerii pot aplica la program online, pe site-ul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex