Valentina Buliga: Mamele neasigurate care primesc indemnizație minimă pot solicita ajutor social suplimentar
Print Send by email
05:42, 22 Ian 2019

Mamele neasigurate, care primesc indemnizația minimă lunară de 640 de lei, în cazul în care nu au alte venituri, pot depune cerere pentru a obține un ajutor social suplimentar din partea statului. Despre aceasta a menționat șefa Casei Naționale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Valentina Buliga spune că de la 1 ianuarie s-a majorat atât suma indemnizației - de la 540 la 640 de lei, cât și vârsta copilului până la care mama neasigurată primește această indemnizație - de la 1,5 ani până la 2 ani. „Aceasta nu este o creștere mare, dar trebuie să tindem ca să o majorăm”, spune șefa CNAS.

De asemenea, de la începutul acestui an, pentru copiii născuți în anul 2019 a fost stabilit cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului de 6 303 lei.

Valentina Buliga a mai menționat, de asemenea, că actualmente o persoană angajată asigură pensia pentru 1,3 pensionari. Pentru a crește acest coeficient, șefa CNAS susține că trebuie majorat numărul locurilor de muncă. „Dacă vor fi mai mulți angajați, mai multe contribuții la fondul social, vor fi și mai multe posibilități de a majora pensia pentru persoanele în etate și de a iniția mai multe programe sociale.

Șefa CNAS spune că în conformitate cu recomandările din domeniul social, pentru ca oamenii în vârstă să primească pensii decente, coeficientul trebuie să fie de 4 angajați la un pensionar. Adică, pensia unei persoane în etate să fie formată din contribuțiile a patru persoane angajate.

De asemenea, Valentina Buliga spune că în luna mai anul curent autoritățile vor face recalculări și vor stabili un nou salariu minim pe economie.


(6) comentarii
realist
09:30, 22 Ianuarie 2019

Daca vine Maia la putere, o sa taie toate indemnizatiile astea. Ei nu-i plac copiii

Valeriu
10:41, 22 Ianuarie 2019

Asa cum multi o critica, dar Buliga stie ce vorbeste. Este o persoana competenta si va face ce depinde de ea pentru a rezolva anumite probleme.

tatiana
16:04, 22 Ianuarie 2019

De ce nu se spune nicaieri de acest ajutor, unde se poate depune cerere si in ce consta acest ajutor

Lilia
18:01, 23 Ianuarie 2019

Eu am fost personal azi și am întrebat la asistenta sociala și știți cum mi-au răspuns : soțul îți lucrează trăiești cu socri mincați împreună achitați împreună comunalele ce mai vrei?

Irina
18:16, 04 Februarie 2019

Chiar se ofera ajutor sau e doar vorba?

Татьяна
15:14, 05 Februarie 2019

da online se poate de depune cererea de ajutor social?

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex