Șoferii pot verifica online care este starea drumurilor în timp real
Print Send by email
12:40, 28 Noi 2018

Șoferii pot verifica care este starea drumurilor în timp real, pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor: www.asd.md. Cei care nu au acces la internet pot să se informeze dacă un anumit traseu este sau nu blocat sunând la numărul de telefon: (022)225530, serviciu disponibil 24 de ore din 24, transmite IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat, miercuri, la un briefing de presă, că este foarte important ca șoferii să se informeze înainte de a porni la drum, în special în timpul iernii, să cunoască dacă sunt sau nu pericole de deplasare pe tronsonul pe care planifică să circule. Cu cât informația va ajunge mai repede și mai ușor la cetățeni, cu atât mai mult vor fi evitate cazurile în care persoane rămân blocate în trafic și alte incidente.

Chiril Gaburici a menționat că pe site-ul www.ads.md șoferii pot accesa imagini filmate în timp real de camerele video plasate pe traseeele naționale pe întregul teritoriu al țării. În scurt timp, va fi lansată și o aplicație pentru dispozitivele mobile.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat că pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, pe lângă informații despre starea drumurilor în timp real, șoferii pot găsi datele de contact ale autorităților responsabile de gestionarea fiecărui segment de drum, fie că e vorba de  Administrația de Stat a Drumurilor, Consiliu raional sau Primărie.

Potrivit secretarului, în Republica Moldova sunt 9300 de kilometri de drumuri publice, dintre care 5900 de kilometri sunt drumuri naționale. Pentru dezăpezirea traseelor naționale sunt pregătite 518 unități de transport, iar pe 178 dintre ele sunt instalate dispozitive GPS, astfel că Administrația de Stat a Drumurilor va putea să monitorizeze în timp real unde lucrează aceste utilaje. Estimativ, vor fi folosite circa 15 mii de tone de sare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex