Drumeții prin Codrii Moldovei
Print Send by email
15:28, 14 Noi 2018

Persoanele interesate pot participa în zile de sâmbătă și duminică la drumeții organizate prin Codrii Moldovei. Prima drumeție, dar și lansarea proiectului „Drumeții Moldova” va avea loc, duminică,18 noiembrie, anul curent. Doritorii se pot înscrie la drumeții până în ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Locul de pornire este Complexul Vatra, începând cu ora 11.00, transmite IPN.

Potrivit managerului de proiect, Viorica Moraru, programul va include plimbări în Codrii Moldovei, 8 km tur-retur până la izvorul lui Ștefan cel Mare sau 16 km tur-retur până la Mănăstirea Căpriana, în compania unui ghid profesionist. În program mai intră și un prânz eco, pentru care participanții vor trebui să plătească 100 de lei, dar și diverse activități distractive, precum: tiroliana, trageri cu arcul, aruncări de topoare, puse la dispoziție gratuit.

Nu există nicio restricție privind persoanele participante, acestea pot fi copii, maturi, persoane în etate, indiferent de starea lor de sănătate. Participanții în drumeție trebuie să fie echipați cu încălțăminte și îmbrăcăminte comodă și bețe pentru deplasare.

Veaceslav Manolachi, rector al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, instituție partener al proiectului, a menționat că mișcarea și respirarea de aer curat este foarte important pentru sănătatea omului. În orașe atmosfera este extrem de poluată, iar astfel de drumeții vor scoate persoana din rutina zilnică și o vor aduce cu un pas mai aproape de sănătate.

Cristina Aparatu, directorul executiv la Complexul Vatra, a spus că prin intermediul proiectului cei care duc un mod de viață sedentar sunt îndemnați să-și schimbe viziunea față de modul de viață și să petreacă weekendul interactiv.

Doritorii de a se înregistra la drumeții pot suna la numărul de telefon 079551133.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex