Sistemul de medicină de urgență va fi reorganizat în două săptămâni
Print Send by email
06:50, 08 Noi 2018

Sistemul de medicină de urgență urmează să fie reorganizat, iar conceptul de reformă urmează să fie elaborat în două săptămâni. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe în cadrul căreia au fost discutate carențele în activitatea Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească din țară, transmite IPN.

Premierul a menționat că o analiză preliminară a sistemului medicinei de urgență, făcută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a scos la iveală mai multe deficiențe. Este vorba despre un sistem de intervenție defectuos, o organigramă stufoasă cu prea mulți șefi și o utilizare ineficientă a resurselor disponibile.

„Sistemul de medicină de urgență are nevoie de urgență de reformare. În următoarea etapă, trebuie să veniți cu un proiect de reformă: pornind de la structură, statele de personal, numărul de ambulanțe. Această reformă trebuie cât mai repede elaborată și pusă în aplicare. Atunci vom avea economii, dar și oameni mulțumiți de serviciile prestate”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Premierul a dispus să fie efectuată și o analiză privind necesitatea și eficiența reparației și construcției unităților de asistență medicală urgentă în țară, pe parcursul ultimilor 3 ani. „Separat vreau o analiză pe toate substațiile, tot ce am construit și am investit. Să vedem - noi le-am făcut că a trebuit să le facem sau că a trebuit de cheltuit banii ineficient? Construcția acestora trebuie să fie argumentată, în funcție de numărul de populație, de amplasare, de necesitatea combinării eforturilor cu medicina de familie”, a subliniat premierul.

În prezent, serviciile medicale de Urgență sunt prestate de către instituția de bază Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unități medicale.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex