Patru judecători au fost trimiși în arest și arest la domiciliu
Print Send by email
18:18, 24 Oct 2018

Patru judecători din cei reținuți marți într-un dosar de corupție au primit, astăzi, mandate de arest și arest la domiciliu, transmite IPN.

Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorului și a emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele judecătoarei Liubovi Brânză, de la Curtea de Apel Chișinău. Parțial a fost admis demersul procurorului și în cazul judecătoarei Galinei Moscalciuc, de la aceeași instanță. Judecătoarea va sta 30 de zile în arest la domiciliu, neavând dreptul să interacționeze cu persoanele implicate în dosar.

Procurorii au cerut 30 de zile de arest și în cazul judecătoarei Svetlana Tizu, de la Judecătoria Chișinău. Instanța a admis parțial demersul, astfel încât judecătoarea va sta 20 de zile în izolatorul CNA. Avocatul acesteia a calificat demersul procurorului drept neîntemeiat și susține că va contesta cu recurs decizia la Curtea de Apel.

30 de zile de arest la domiciliu sunt dictate și pentru o altă judecătoare vizată în dosar. Procurorul care a înaintat demersul a evitat să-i divulge numele, invocând prezumția nevinovăției.

La momentul publicării știrii, se examina demersul de arest în privința celui de-al cincilea judecător vizat în dosar.

Zece persoane, printre care și cinci judecători, au fost reținute marți, 23 octombrie de către CNA într-un dosar de corupție. La fel, au fost reținuți un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Judecătorii sunt suspectați că au pretins și primit sume de bani pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești. Iar medicul și cealaltă persoană fizică erau cei în interesul cărora urmau să fie emise deciziile favorabile.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...
Conferințe IPN [HD] | CENTRUL PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTAREConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex