Până la sfârșit de an, în 6 raioane vor fi organizate screeninguri pentru cancerul mamar
Print Send by email
16:50, 11 Oct 2018

A doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” a fost lansată cu prezentarea a patru camioane dotate cu echipament medical pentru realizarea screeningului pulmonar și mamar. Camioanele au costat 18 milioane de lei, trei dintre acestea sunt dotate cu echipament pentru realizarea mamografiei, iar unul este pentru realizarea screeningului pulmonar, transmite IPN.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a afirmat că cea de-a doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” va fi axată în special în realizarea screeningului cancerului la sân. „Este foarte important să facem screening mamar deoarece cancerul de sân este pe primul loc printre maladiile oncologice”. „Până la sfârșitul anului, ne propunem să mergem în șase raioane. Iar la anul viitor ne propunem  să acoperim întreaga țară”, a spus Silvia Radu. În primul rând se va merge în raioanele unde incidența bolilor oncologice este mai mare.

Primul ministru Pavel Filip a menționat că în Moldova, cu regret, oamenii se adresează târziu la medici și nu este neapărat vina acestora. Este și problemă de infrastructura medicală slab dezvoltată în teritoriu. Viziunea statului pe termen lung este de a moderniza sistemul medical astfel încât să se reușească depistarea în faze incipiente a cât mai multor maladii.

Programul „Un doctor pentru tine” a fost lansat de către primul ministru Pavel Filip  în luna august a acestui an. Până în prezent, aproximativ  20 de mii de persoane din țară au beneficiat de consultații medicale gratuite.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex