Statul trebuie să-și înăsprească funcția de control pentru identificarea buteliilor cu gaz în locuințe, opinie
Print Send by email
06:34, 11 Oct 2018

Statul trebuie să-și întoarcă funcția de control pentru identificarea locuințelor unde se folosesc butelii de gaz. Totodată, trebuie înăsprită și legislația privind utilizarea acestora. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Consilierul municipal din partea PSRM, Alexandr Odințov, susține că anterior instituțiile statului aveau împuterniciri mai largi în ceea ce privește controlul utilizării buteliilor cu gaz în locuințe. Actualmente, de exemplu, angajații structurilor responsabile pot să verifice doar o dată pe an agenții economici pentru a verifica dacă aceștia folosesc butelii cu gaz, ceea ce în opinia consilierului, este prea puțin.

Șeful Centrului de arhitectură și design, Valeriu Lupașcu, susține că pentru asemenea situații de urgență cum a fost cel de pe bulevardul Moscovei trebuie creat un consiliu de coordonare, care să aibă funcția de a lua decizii operativ într-o situație sau alta. „Din timp trebuie creat un consiliu de coordonare pentru a se lua deciziile din mers. Acest lucru trebuie prevăzut într-un regulament”, spune Valeriu Lupașcu.

Activistul civic Vitalii Voznoi consideră că o prolemă pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale mai rămân parcările din curțile blocului. Potrivit lui, dacă pe bulevardul Moscovei s-ar fi produs un incendiu, atunci pompierilor le-ar fi fost foarte greu să acționeze din cauza numărului mare de mașini parcate în curte. Potrivit lui, se încearcă să se soluționeze această problemă „în regim manual”.

Patru oameni, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex